Duurzaam wonen op Centrumeiland Amsterdam
Samen voor nul!
Heb je een kavel op Centrumeiland gekocht? Gefeliciteerd! Amsterdam heeft Eteck gekozen als milieuvriendelijke warmteleverancier voor Centrumeiland. Samen met jou gaat Eteck voor nul. Nul gebruik van fossiele brandstoffen. We gebruiken de kracht van de natuur om jouw woning duurzaam te verwarmen. Ga je ook voor nul? Meld je dan aan om je huis op Centrumeiland comfortabel warm en aangenaam koel te houden met Eteck.
Bij de bouw van je huis op Centrumeiland zijn er een aantal documenten van groot belang. Wanneer je je aanmeldt krijg je toegang tot alle documenten. Om het overzichtelijk voor je houden, hebben we deze per fase opgedeeld (ontwerpfase, realisatiefase, opleveringsfase en exploitatiefase).
Heb je vragen over fasering van de bouw, omgevingsvergunning, BENG-berekeningen, nuts-aansluitingen, bouwkundige eisen, parkeer- en verkeersbeleid, woonrijp maken en veiligheid? Dan verwijzen we je graag door naar de Gemeente Amsterdam.
Ik wil duurzame warmte
Vul het formulier in en ontvang geheel vrijblijvend een aanmeldingsset. Dit informatiepakket bevat, samen met je kavelpaspoort, belangrijke informatie voor het ontwerp van jouw woning. Om een warmtepomp met de juiste capaciteit voor jouw woning te selecteren hebben wij een zogenoemde ‘warmteverliesberekeningen’ of een ‘EPC-berekening’ nodig. Deze maakt de architect, installateur of het bouwbedrijf.
Wat is warmte-koudeopslag?
In de zomer is er relatief veel warmte die we in de winter goed kunnen gebruiken. En andersom. Door warmte en koude op te slaan, bieden we het hele jaar door comfort. Voor deze opslag maken we gebruik van zandlagen diep in de bodem onder Centrumeiland: één opslaggebied voor koude en één voor warmte. Om ze te bereiken boren we grondwaterbronnen. Dit systeem heet warmte-koudeopslag (WKO). Afhankelijk van het seizoen pompen we uit het warme of het koude gebied grondwater met de juiste temperatuur omhoog.
Van de bron naar uw woning
Onder Centrumeiland komt een ingenieus bron- en distributiesysteem. Het hart van deze centrale installatie is een technische ruimte met pompen, warmtewisselaars en meet- en regeltechniek. Hier pompen we het grondwater uit de koude of warme bron naartoe. De warmtewisselaars brengen warmte of koude uit het grondwater naar het water van het distributienet. Dit voorverwarmde of gekoelde water heet bronenergie. Deze bronenergie pompen we naar jouw woning, waar de warmtepomp er warmte en warm tapwater van maakt. Met bronenergie kan je jouw woning heerlijk verkoelen.
Tarieven
Hiernaast zie je de tarieven voor Centrumeiland Amsterdam. De kosten voor warmte worden bepaald door variabele en vaste kosten. De vaste kosten staan los van je verbruik. Hiervoor betaal je maandelijks hetzelfde bedrag. De variabele kosten betaal je per gigajoule (GJ) of m3, die met een voorschotbedrag per maand bij je in rekening worden gebracht. Welke kosten voor jouw van toepassing zijn, is afhankelijk van wat je afneemt en wat er contractueel is vastgelegd.
*Genoemde bedragen zijn onder voorbehoud en gebaseerd op de plannen van de overheid, dit betekent dat dit na publicatie nog kan wijzigen. Via deze pagina voorzien wij je van de meest recente informatie rondom het prijsplafond.
Veelgestelde vragen
-
Technische aspecten
-
Regelementen
-
Tarieven