4 oktober 2024

Partners Group nieuwe aandeelhouder Eteck

Op 26 september 2024 heeft de aandeelhouderswissel bij Eteck officieel plaatsgevonden. Partners Group, een wereldwijde private investeerder, heeft alle aandelen overgenomen en is daarmee de nieuwe aandeelhouder van Eteck, marktleider in lokale duurzame warmte en koeling in Nederland. De transactie was eerder aangekondigd en is nu succesvol afgerond.

Michiel van den Berg, CEO van Eteck, ziet deze stap als een belangrijke mijlpaal: "Met Partners Group aan boord versnellen we onze ambitieuze groeiplannen en vergroten we onze impact op de warmtetransitie verder."

Eteck heeft met meer dan 350 warmteprojecten en 100.000 woning-equivalenten onder contract in zowel woningbouw als commercieel vastgoed. Het bedrijf vervult een sleutelrol in de verduurzaming van de warmte- en koudevraag in Nederland en breidt zijn activiteiten voortdurend uit, met recente projecten zoals de Bunkertoren in Eindhoven en het Bajeskwartier in Amsterdam. Hierbij ligt de nadruk op het leveren van betrouwbare, betaalbare en duurzame warmte, met aandacht voor het comfort van de eindgebruikers.

David Daum, Partner en Hoofd Infrastructuur Europa bij Partners Group, is enthousiast over de overname: "Eteck heeft een sterke marktpositie en we zien grote groeikansen door de toenemende vraag naar duurzame verwarmingsoplossingen in Europa. We kijken ernaar uit om samen te werken met het managementteam om de ambitieuze duurzaamheidsdoelen te realiseren."

Met de steun van Partners Group kan Eteck haar strategie voortzetten om te investeren in lokale warmtesystemen die betrouwbaarheid, duurzaamheid en betaalbaarheid combineren voor opdrachtgevers zoals projectontwikkelaars, gemeenten en woningcorporaties

Over Eteck

Eteck streeft naar maximale impact op de verduurzaming van de Nederlandse warmte- en koudevraag. Het comfort van de eindgebruiker staat daarbij voorop; Eteck wil duurzame, betrouwbare en betaalbare warmte leveren aan haar klanten.

Met meer dan 350 projecten in de woningbouw en commercieel vastgoed en 100.000 (woning equivalente) aansluitingen onder contract, is Eteck de grootste leverancier van duurzame lokale warmte en koude in Nederland. Eteck is actief in zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Eteck ontwikkelt, realiseert en exploiteert lokale warmtesystemen, benut daarbij optimaal de lokale mogelijkheden en stelt de wensen van de klant centraal. Daarnaast heeft Eteck een trackrecord in het overnemen van systemen in deze complexe markt.

Eteck is succesvol in alle groeiende marktsegmenten, wat blijkt uit eerder gecontracteerde projecten: Bunkertoren in Eindhoven, Laakhavens in Den Haag, Floating Office in Rotterdam, De Puls in Amsterdam en Bajeskwartier in Amsterdam.

Over Partners Group

Partners Group is een van de grootste wereldwijde private investeerders, met ongeveer 1800 professionals en een beheerd vermogen van ongeveer USD 150 miljard. Het bedrijf heeft investeringsprogramma's en op maat gemaakte mandaten op het gebied van private equity, private credit, infrastructuur, vastgoed en royalty's. Met haar oorsprong in Zwitserland en aanwezigheid in Noord- en Zuid-Amerika in Colorado, is Partners Group anders opgebouwd dan de rest van de sector. Het bedrijf maakt gebruik van zijn gedifferentieerde cultuur en operationeel georiƫnteerde aanpak om aantrekkelijke beleggingsthema's te identificeren en bedrijven en activa uit te bouwen tot marktleiders. Ga voor meer informatie naar www.partnersgroup.com of volg ons op LinkedIn.