2 september 2024

Eteck gaat warmte en koude leveren aan nieuwbouwproject Cluster 7 Amsterdam Zuidoost

CBRE Investment Management en Eteck hebben de overeenkomst getekend voor de realisatie en exploitatie van een all-electric WKO-installatie voor het grootschalige nieuwbouwproject Cluster 7 in Amsterdam Zuidoost.

Cluster 7 beslaat het gebied rondom de Shopperhal, Bijlmerplein 564-685 en het oude postkantoor van De Amsterdamse Poort in Zuidoost en wordt gebouwd voor de toekomst. Het omvat de nieuwbouw van 660 hoogwaardige en duurzame huurwoningen met exclusieve groene binnentuinen voor de huidige en nieuwe bewoners.

In de ontwikkeling is veel aandacht voor duurzaamheid. Zo gaat Eteck via een all-electric WKO-installatie alle bouwdelen van warmte en koude voorzien, waarbij grotendeels gebruik wordt gemaakt van de bestaande betonnen draagconstructie.

Zowel de woningen als de winkels worden na oplevering langjarig door Eteck van duurzame warmte en koude voorzien. Na de oplevering zullen de winkels een BREEAM In Use Excellent certificering hebben. De all-electric WKO-installatie wordt gerealiseerd door onze vaste partner Schouten Techniek.

Nieuwbouwproject Cluster 7 is onderdeel van de transformatie van De Amsterdamse Poort en wordt een dynamische en duurzame plek met een goede mix van wonen, werken, socializen, kunst en cultuur.

Sociale functie

De nadruk ligt, naast hoogwaardig en duurzaam vastgoed, op inclusiviteit en leefbaarheid. Alle drie de binnentuinen worden ontworpen als ontmoetingsplaatsen voor de bewoners. In de Shopperhal komt nadrukkelijk plek voor lokaal ondernemerschap. Er komt onder andere een buurtkamer in de plint van de woontoren en er worden zelfstandige woningen geboden voor 55-plussers met en zonder zorgvraag. De samenwerking hiervoor wordt gezocht met zorginstellingen in de buurt om de woningen waar nodig met thuiszorg te faciliteren.